Azizi en de kleine blauwe vogel

Een betoverend prentenboek over vriendschap en vrijheid

Niet meer op voorraad

authors

geïllustreerd door

In een land niet zo ver hiervandaan woont een kleine jongen die Azizi heet. Iedereen lijkt  er een paradijselijk leven te leiden. Maar de mensen gaan gebukt onder een zware last. Ditta en Toer, die over het land regeren, zorgen namelijk vooral heel goed voor zichzelf. Ze wonen in een weelderig paleis aan zee en sluiten alle blauwe vogels  in hun rijk op in een grote kooi.

 

Tot op een dag een klein blauw vogeltje ontsnapt en naar het huisje van Azizi vliegt …

 

  • EERVOLLE VERMELDING BIJ DE JENNY SMELIK-IBBY PRIJS 2014                                                                                                      
  • COUP DE COEUR DES GRAND-PARENTS OP HET KINDERBOEKENFESTIVAL VAN ROUEN (FR)

 

SYNOPSIS IN ENGLISH

 

Azizi lives in a country governed by greedy rulers, who capture all blue birds and lock them up in a big cage in the courtyard of their palace. The people suffer and live in fear, until one day a little blue bird escapes from the cage. Together with Azizi it sets out on a long journey to free the people of their cruel and relentless rulers.

 

A contemporary fairytale that meets the demand for more culturally diverse picture books in an increasingly multicultural society.

 

0
Recensies

Ze heeft een mooie taal, Koubaa, en ze schrijft in verrassende beelden: ‘En de mensen konden weer ademhalen en groeiden als linzen, dansten als palmen en krulden als kalligrafieën.’

Het is heel knap van debutante Laïla Koubaa om geïnspireerd door deze gegevens zo'n mooi, vriendelijk sprookjesachtig verhaal in heldere taal neer te zetten. Kinderen zullen het zéker als sprookje zien en voor volwassenen is het bijzonder dat die tweede laag in het verhaal zit.

Toen we het lazen – en de prachtige illustraties van  Mattias De Leeuw bekeken – moesten we ook aan de situatie in Turkije denken. Zeer actueel en tegelijk tijdloos boek, mooi is dat.

Tekenaar Mattias De Leeuw heeft schitterend werk geleverd. We worden betoverd door zijn kleurgebruik, maar ook door zijn enscenering. Zo is er een schitterende plaat waarin - verdeeld over vier verschillende horizonnen - de vliegreis van de vogel en Azizi wordt verbeeld, met achter zich aan slepend een lange slinger van jasmijnbloemen.

Ja hoor, het eerste prentenboek over twitteren is er. Al zal een kind daar weinig van meekrijgen en gewoon genieten van de mooie prenten en het verhaal.

Uitzonderlijk een prentenboek, dat door meerdere boekhandelaars als hun absolute lieveling vernoemd wordt.

€16,50

Boek informatie

Leeftijd: 
Uitvoering: 
Formaat: 
340 x 235
Pagina's: 
32
ISBN: 
978-0-9876696-5-0
Publicatiedatum: 
zaterdag 1 juni 2013
Taal: 

Commentaar